Általános információk

Hogyan nő a kék fülű fácán?

Pin
Send
Share
Send
Send


Az eared fácánokat a legnagyobb képviselőiknek tekintik, és a többi társa is kiemelkedik a nem szabványos megjelenésüktől. Díszítőképességük nemcsak a színes tollazatban, hanem a test szerkezetében is. Milyen jellemzői vannak ennek a madárnak, amit képvisel az ápolásban és a karbantartásban - tanuljon tovább a cikkből.

A füles fácánok általános leírása

Amit ezek az egzotikák úgy néznek ki, csak a kínai lakosok és a turisták ismerik. A bolygó zoológiai alapjában nagyon kevesen vannak, ezért a madarakat ritkán tartják. Emellett a tudósok szerint az egyes fajok tartományai nem találkoznak egymással.

Az eared fácánok sok szempontból észrevehetők. Ezekre jellemző:

  • nagy és hosszúkás törzs,
  • rövid, de erős, vörös lábak, hosszú nyúlásokkal,
  • bolyhos kefe farok, 20-24 hosszú és puha tollból áll,
  • a tollazat monokróm színe, amely a madár típusától függ,
  • erős hosszú csőr,
  • A testhez szorosan nyomott, közepes méretű szárnyak
  • a szemeket vörös bőrű területekkel kell kialakítani
  • fekete rövid toll egy kis fejen,
  • nagy szemek
  • fényes füllövés-specifikus forma, amely a szakáll alatt kezdődik és a fejen túlnyúlik.
Ezeknek a madaraknak a vizsgálata során a botanikusok nem tudták megkülönböztetni a nőstényt a kakastól. És mindez azért, mert nem rendelkeznek szexuális dimorfizmussal. Megfigyelhetjük, hogy a különbség csak tömegparaméterek között van.

Fehér fülű

Ennek a fajnak a döntő jele a hófehér vagy kékes-fehér tollazat. A madár fekete árnyalata csak a fejen van, ahol bársonyos kefeszerű tollak, a szárnyak és a farok vannak. A klasszikus fekete-fehér tónusok összefonódása harmonikusan csatlakozott egy szürke körvonalhoz. A fácán feje nem tartalmaz hosszú, fül alakú tollfolyamatokat. A sárga-narancssárga szemet körülvevő nagy, vörös bőrű területet vastag, enyhén hosszúkás tollak választják el.

A madarak csőrje könnyű. Szárny hossza - 33 cm, a farok kicsi, és más fajtákhoz képest kevésbé bolyhos. Mindössze 20, egyenesen tenyésztő tollból áll, legfeljebb 58 cm hosszú, a nőstény súlya 1,4–2,0 kg, a hím pedig 2,3–2,7 kg, a hajótest hossza pedig 86 és 96 cm.

A faj eloszlási tartománya Kína nyugati régióiban, valamint Tibetben és Északkelet-Indiában van. A vadon élő állatokban a ritka hegyi erdőkben vegyes fajok láthatók. A fácánok is kedvelik a tölgyfenyő ültetvényeket. A madár télen a kulturális tájképi zónában, nyáron pedig nem halad át a hegyekben a hóvonalon. Jelenleg a faj eloszlásának földrajzi elhelyezkedése még nem teljesen ismert. A zoológusok szerint a fehér fácánok elhelyezkedése szempontjából a meghatározó tényezők a víz és az élelmiszer jelenléte, valamint a ragadozók hiánya.

A vadon élő egzotikus állatok olyan állományokban élnek, amelyek télen legfeljebb 250 személyt tudnak megtenni. A hegyi növényzet gyökereit táplálják, barátságos elrendezés jellemzi. Nem szeretnek repülni és elrejteni a vadászoktól a futáson, bár a természetükben több száz méterre mászhat.

Otthon az egzotikus madarak rendkívüli kitartást és aktivitást mutatnak. Nem félnek a hidegtől és a hótól, de nem tolerálják az intenzív hőt és a közvetlen napfényt, ezért védelmet igényelnek a hőben. A fogságban való kényelmes megtartáshoz az ilyen élőlényeknek tágas, száraz és tiszta burkolatra van szükségük.

Kék (ég kék)

A fajok között kiemelkedik a toll gazdag kék vagy szürkésfehér árnyalata. A madárnak bársonyos, fekete „sapka” van a fején, szürke szemek, fehér, hosszúkás fül tollak, amelyek lefedik az állát és a torok részét.

Alattuk a nyakon a sötét határ hat. Ugyanez a szín jelenik meg a farok alsó részén, és harmonikus, zökkenőmentes átmenet jellemzi az alaptónust.

Nyáron láthatjuk őket a fenyőerdők felső körvonalai szintjén, télen pedig a füles madarak az alábbiakban leereszkednek. A hideget és a hóot jól tolerálják, de fájdalmasan reagálnak a hőre és a nedvesre.

A természeti környezetben élettartamúak, 60 embert gyűjtenek össze. És a tavasz kezdetével, amikor a fészkelési szezon jön, párokat alkotnak. A szexuális érettséget az élet második évében érik el. A tojásrakás során legfeljebb 12 tojást gyűjtenek.

Videó: kék fülű fácán DonZoo kennelben

barna

A fő test és a szárnyak barna tollazata révén a testvérek között egy barna fácán felismerhető. A nyakát, valamint a farok hegyét tiszta kékes-fekete szegély jellemzi, a hátát a krém árnyalata jellemzi, amely zökkenőmentesen áramlik a farok tollakon, és egyesül a barna árnyalatokkal.

A madár fején van egy hagyományos fekete bársony „sapka”, és a fülfehér tollai a korona tetején túlnyúlnak. A szem narancssárga-sárga. A csőr egy sárgásbarna alap és egy piros végű. A szárny hossza - 32 cm, a farok 22 csodálatos tollból áll, maximum 54 cm hosszú, a nőstények súlya 2,5 kg, a férfiak 2,7 kg, a megfelelő testhosszúság 96 és 100 cm. Természetes körülmények között a madarak kedvezőbb éghajlati viszonyok mellett részesítik előnyben a kínai északkeleti övezeteket. Nem tolerálják a hőt és ellenállnak a hideg kútnak. Nagyon félek az esőtől és a túlzott nedvességtől. A lakóházakban a fácánok választhatnak hegyi vegyes erdőket, cserje aljnövényeket és sűrű füves réteket.

A barna fácán a növényi takarmányon táplálkozik, ami a napi étrend 70% -át teszi ki. A vadon, amikor egy madár ételeket keres, a hatalmas köveket csőrével fordíthatja, hogy megkapja a kívánt gyökeret. Ezt a tulajdonságot a tenyésztőknek figyelembe kell venniük, és szabadtéri ketreceket kell ültetni ehető, nem toxikus növényzettel.

Barna fácán vezeti a csomagot. Fogságban, nem konfliktusban, jól megszelídített és képzett. A párzási időszakban a kakasokat fokozott agresszivitás jellemzi. A rétegek körülbelül 8 tojást tartalmaznak olívahéjjal.

Videó: barna fülű fácán DonZoo kennelben

Ez az egzotikus tollas faj nem sokban különbözik a fehér fajoktól. A madaraknak bársonyos, sötét színű tollazata van a fején, rövid, fehér színű fülfehérje, sárgásbarna szem és a test könnyű tollai. A szárnyakat barnás árnyalat jellemzi.

A tibeti fácánok fő megkülönböztető jellemzője a sötét színű, keskeny farok, amely 20 tollból áll, melyek 35-40 cm hosszúak, a tyúkok körülbelül 1,9 kg, a kakasok pedig nem haladják meg a 2,4 kg-ot, a megfelelő testhosszúság 88 és 92 cm.

A madarak Tibet délkeleti részén és Indokinában élnek. Az élet választja a hegyvidéki erdőket, amelyek sűrű rhododendron bozótokkal rendelkeznek. 2800–4700 méter tengerszint feletti magasságban fészkelnek. Csomagokban élnek, amelyek tavasszal párosodnak. Április és június között a nőstények megkezdik a tojásrakást. A madarak fájdalmatlanul reagálnak a súlyos télre, ellenállnak a fagynak és a hónak. Ezzel együtt nem tolerálják a magas hőmérsékletet, és nem tudják megállni az esőt.

Lehetséges fogságban tartani

A fácánok 20 évig fogságban élhetnek, a fogva tartás szabályainak megfelelően. Ehhez a tenyésztőnek gondoskodnia kell egy hangulatos madárházról és egy tágas madárházról. Ezek az egzotika nem igényel túlzott felmelegedést és a ház világítását. Számukra a legfontosabb az, hogy a ház száraz és tiszta volt.

A madarak nem tudják megtartani a felesleges hőt és nedvességet, de kényelmesen sétálhatnak a hóban. Ezért számukra fogságban ki kell zárni a nedvesség forrásait. Ebből a célból a tapasztalt fácán tenyésztőknek ajánlott egy tágas, legalább 19 négyzetméteres területet építeni. m. A legjobb, ha telepíteni szeretné a jól elvezetett területeket, ahol az eső és az olvadék víz nem gyűlik össze. A madárházat hálóval kell lefedni, hogy megakadályozzák az egzotikus állatok menekülését. Ezen kívül belsejében faház szükséges a fészkeléshez és az éjszakai tartózkodáshoz, valamint egy kis csuklós szerkezet, amely a napsütéstől és az esőtől való menedéket biztosít.

A ház fontos tulajdonságai közé tartoznak a hagyományosan sügérek, fészkek, etetők és ivók. Helyezzük ezeket az elemeket a „bérlők” gyakorlatiasságának és kényelmének megfelelően.

A fogságban egyedülálló osztályok étrendjének nem szabad radikálisan különböznie a természettől. A szakértők azt tanácsolják, hogy napi takarmányt készítsenek szemcsés állati takarmányokból, növényzetből és kis gerinctelenekből. Ideális esetben a baromfitenyésztőknek 70:20:10 arányban kell maradniuk. A fácánok szívesen eszik füvet, gyümölcsfákat, valamint bogyókat és gyümölcsöket. A fácánok gyönyörű egzotikus madarak. Miután megszerezte őket a háztartásban, nemcsak ízletes húst fog kapni, hanem esztétikus élvezetet is kap a színes egzotikus elemek szemlélődéséből.

A cikk tartalma

Ez a faj a fenyőerdő, a boróka, a nyír erdő tetején található. A kék fülű fácán ki tud repülni a szomszédos gyorséttermi rétekbe az élelmiszer keresésekor, majd visszatér az éjszakába az erdőkben. Télen a kemény körülmények elkerülése érdekében a lejtőkön egy kicsit leereszkedik. Ez a legkedveltebb és stabilabb fajtájú fácán. Ma nem a kihalás szélén van, nincsenek alfajok.

A madár megjelenése

Ez az alfaj nem észrevehető szexuális dimorfizmus. A nő és a férfi megjelenése hasonló. Fekete kalap, fényes vörös arca, piros mancsok és fehér magas tollak a fülek közelében, amelyekhez fülüknek nevezték őket. A test és a szárnyak szürke-kék színűek. A tollak csúcsai barna árnyalatúak. A farok tollak egy része ugyanolyan színű, mint a törzs, és a többi farok toll fehér, sötét végű fröccsenéssel.

A férfiak nagyobbak, mint a nőstények, és a megkülönböztető jellemzője a nagy, kerek körök jelenléte. Másrészt a nőstényeknek egy kis ovális ereje van. A test 96 cm hosszú, a farka 49 cm hosszú, a szárny 30 cm hosszú, a hím súlya 2 kg, a nő súlya 1,7 kg. A fiatalkorúak színes, szürke-barna tollazatban különböznek, és 4 hónapos korban felnőtt színezést szereznek. Ugyanebben az életkorban a spurok növekednek.

Jellemzők

A kék fácán a tél elején bekövetkezett kis magasságú vándorlások mellett szárazföldi életmódot is vezet. Szocialista és 40-60 fős csoportokban él a párzási időszakon kívül. A tavaszi csoportok fészkelő párokká válnak. Az év bármelyik szakaszában a madarak pihennek és alszik a faágakon, a talaj felett 2-4 méteres magasságban. A hőben inkább az árnyékban vannak.

Élelmiszer a vadonban és otthon

A kék fülű fácán növényevő madár. A vadon élő rügyeket, bogyós leveleket, szárakat és fiatal növények gyökereit eszik. Az étrend a növények 80% -át és a kis gerinctelenek 20% -át tartalmazza. A fácánokat nem nehéz otthon táplálni, tavasszal és nyáron a fő takarmány a PK-1 vegyes takarmány keverékéből áll, többféle szemcsével, ősszel és télen a takarmány elhagyja a menüt.

A legtöbb étrendnek puha zöldséges takarmányból kell állnia. Európában otthon, minden második napon egy maroknyi kevert szemet eszik, kivéve a párzási időszakot. Friss zöldeket, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak. Európában nincsenek durva télek, így az orosz tenyésztőknek sok gabonát kell termelniük hideg időben. Vannak, akik kutyaeledeleket adnak nekik.

Szaporodás és termesztés vadon és otthon

Úgy tartják, hogy a kék fülű fácánok monogámiák. A párzási időszak kezdetén a férfiak furcsa hangos zajt hallanak. Napkelte után, néha sötétedés után hallják őket. Délután a férfi nem beszél, hogy felhívja a nő figyelmét. Sikolyai soha többször nem ismétlődnek több mint 6 alkalommal.

A nőstények építik a fészket, és április-június között vannak. A fészkeket a fák lábánál építik az ágak alatt. Az egyszerre elhelyezett tojások száma 6-12 darab. A nőstény egyedül inkubálja a tojásokat. A csibék természeti állapotban tartása 24-28 nap, és ez a leghosszabb az összes fülből.

A fácánoknak párban kell nőniük. Az egyéniségek monogámok. Bár előfordultak három egyed tenyésztése. Ez azonban nem ajánlott, mert a fő nő általában megpróbálja megszüntetni a gyengébbet. Legalább harcolnak közöttük gyakran előfordulnak. A fácán fácánok az első életévben érik, és a következő szezon tenyésztésre kész.

A nőstények április második felében keltik a tojásokat, de ha az utolsó hústól származnak, akkor később születik. Néha a fiatalok több tojást hordoznak. A kék fülű fácánok szürke vagy szürke-barna tojást termelnek. A szezon során a nő legfeljebb 12 tojást inkubál. Az inkubációs idő 28 nap.

  • A tojásokat naponta kétszer kell összegyűjteni, és fel kell tüntetni a tojásrakás és a sejtek számát annak érdekében, hogy a jövőben kizárják a szoros kapcsolatok lehetőségét.
  • A tojásokat egy inkubátorba helyezik egy automata tojás inverterrel.
  • A hőmérséklet +38 fok, páratartalom - 82%.
  • Az inkubációs időszak 24. napján a tojásokat keltetőbe vagy tyúk tyúkba merítik. Értékes alfajok esetében ez a módszer megbízhatónak tekinthető, mivel a tenyésztőknek nincs külön keltető inkubátoruk, amelyben megtarthatják a megnövekedett páratartalmat és szellőzést. Az inkubációs idő 26 nap. A keltetés után a csirkéknek 8 óráig előnyös szekrényben kell lenniük.

Csibék kék fülű fácánok

Amikor a csibéket kihúzzák az inkubátorból, azok mozgóvá és nyugtalanokká válnak. A füles fácánok csajai nagyak, hosszú lábakkal, a fácáncsalád más fajaival összehasonlítva. A tollazat sárga-barna, fehér szegy és hasa. A csibék jellegzetes jele, hogy mindig mosolyognak. A mosoly hatását a fej színének sajátosságai okozzák.

Érdekes információ a fácánokról

Hallottál már arról, hogy a fácánokat hosszú farkú csirkéknek hívják? Arra vonatkozna, hogyan hasonlítható össze egy fácán kegyelme és egy csirke ügyetlensége, de azok, akik ezt mondják, teljesen helyesek. A fácán egy csirke alakú madár, és nagyon hasonlít a szokásos csirkékhez. A nevét a Phasis folyó nevéből kapta, amely Görögországban egy olyan településen folyik, ahol először megszelídítették.

Fácán - egy vidám madár, nagyon csatolt a fajta közönséghez

Természetes körülmények között a fácán cserjékben és magas fűben él. Egy felnőtt madár mászhat egy fán, de inkább a földön mozog. A fajok többségének hazája Kína, hegyvidéki erdei területei, ahol a fácánok hihetetlen magasságra emelkedhetnek - akár 4000 méterre. Ott jól érezzük magukat, általában a nádasok, a bokrok, a páfrányok vagy a bambusz sűrű bozótjaiban élő víztestek közelében élnek.

A madarak jellege általában vidám, nem agresszív az emberek és elvtársak felé. Tömeg, nagyon jól nyertek. A levágott tollas, alacsony zsírtartalmú hús. Íze sok ínyencet vonz a világ minden tájáról.

A fácánok várnak a hideg varázslatokra, és az ember által termesztett mezőkre mennek, hogy ott gyűjtsék össze a megfelelő ételek maradványait.

Nemcsak a fácánhústermék, hanem a tollak is használhatók. Sok ország hiedelmei szerint e csodálatos madár tollai boldogságot hoznak a tulajdonosuknak. Ezért gyakran a piacokon vannak fülbevalók, nyakláncok és egyéb díszek a fácán tollból. A fácán tojást nem fogyasztják. Bizonyára ehetőek, de túl értékesek ahhoz, hogy a szokásos rántotta formájában ők is megessék őket, mert az egyik fácán ára meglehetősen magas, nemcsak hasított testként, hanem élőlényként is.

Ha a közelben nincs jobb menedék, a fácánok a faágakon aludhatnak, de inkább a földön mozognak.

A cikkben felsorolt ​​fajták némelyike ​​sokszögű életmódot vezet, és néhány monogám. Nagyon fontos, hogy ezt figyelembe vegyük a madarak emelése és letelepítése során, mivel egy házban egy férfi és két agresszív nő lehet, akik nem ismerik fel a poligámiákat. Harcolnak, és a legerősebb meg fogja ölni a gyengébbet. Ennek eredményeként nem kapsz nagy nyereséget, hanem éppen ellenkezőleg, veszteségeket szenvedsz.

Közös fácán

Meglepő módon ezt a hihetetlenül szép fajtát közösnek hívták. Ezen a fácánon a királyi küldöttek vadásztak az erdőben. Ezután a madarat megszelídítették, és egy idő után megszűnt a szemnek, és meglepte az embert.

Fácán rendes meglepően szép, de elegáns tollazata évtizedek óta megismerte az emberi szemet

Fácán férfiak

A közönséges fácánfajták férfinak felismerhető színe van, a testen fekete és fehér foltokkal festett, barna színű, fehér gallérral a nyakra gördülő, és mélyvízi színekkel zárva. Ez a standard szín a bizarr genetikai változások következtében módosítható. A női tollazat csak három alapszínt tartalmaz:

A fácán férfiaknak igazi ünnepi tollazata van

A madár szeme körüli bőr kopasz és vérvörös színű. A fácánok lábai különleges védőeszközökkel díszítettek, amelyek az ellenfelekkel való csatában segítenek. A test hossza átlagosan 70 és 85 centiméter között mozog, beleértve a farkát is, amely a szám nagy része 45-50 centiméter. A felnőtt egyének súlya eléri a 1,5-1,7 kilogrammot, ez 100-200 gramm lehet, nagyon jó gondossággal és genetikai hajlammal.

Оттенки окраса взрослого фазана могут меняться в зависимости от генетики, становясь ярче или бледнее и приобретая различные оттенки

Охотничий фазан

Охотничьего фазана часто используют в селекционных работах, скрещивая его с другими фазаньими породами и получая уникальные подвиды. A jó természeti mutatók miatt választották ki, valamint a két faj kétségtelen termékenységét, amelyből ez a faj kiderült, ami még jobban ellenáll a betegségeknek és a külső környezetnek.

A vadászfácán a közönséges és zöld fácánok hibridje

Ezek a madarak jól reagálnak a megnövekedett tápértékre és gyorsan súlyt kapnak. A nőstények örömmel fogadják a gazdálkodókat a magas tojástermeléssel, így a fácán e fajta tartása előnyös. A vadászfácán súlya másfél kilogramm, néha több mint száz gramm. A teljes test hossza körülbelül 80 centiméter, ebből 50 a farok. A színes vadászfácán nagyon eltérő lehet. Tehát van egy fehér vadászfácán, ami nagyon ritka és nehezen tenyészthető a tenyésztés eredményeként. Van egy fekete vadászfácán is, akinek tollai zöldek és orgonák öntik.

Fácánok tenyésztése otthon

Tudjon meg mindent arról, hogyan lehet a fácánokat egy személyi birtokon tenyészteni! Kezdjük a tenyésztésre szánt madár kiválasztásának szabályaival - hol vásároljunk, mit kell vásárolni. A fácánok tartalmáról és táplálásáról tájékoztatni fogjuk: a fiatal állatok étrendjét, a felnőtt madarak és a téli ház jellemzőit. És a végső - hogyan lehet megvalósítani a fácánfarm termelését?

Örülök, hogy vadászfácánokat termesztenek, mert mesterségesen megteremtett körülmények között nagyszerűnek érzik magukat.

Gyémánt fácán

Ezeknek a madaraknak a gazdaságokban való tartása nagyon egyszerű, gyorsan alkalmazkodnak minden körülményekhez, rossz időjáráshoz, alacsony és magas hőmérséklethez. Többek között a gyémánt fácánok a sajátjukon túl sok madárfajjal is eljutnak, így könnyedén fásánokat és egyidejűleg valaki másikat, például csirkéket vagy galambokat is fészkelhet.

A gyémánt fácán tollazata nagyon hasonlít az azonos nevű gyöngyszem megjelenésére

A gyémánt fácánok családjaiban, 2 férfi nőnőnként, a szeretett szenvedélyes párzási táncukban játszanak. A gyémánt nőstények tojásgyártása tengelykapcsolónként kb.

A férfi fácán tollazata nagyon hasonlít a gyémántok nemes játékára. Fejüket széles, fehér tollak díszítik, éles fekete szegéllyel, a madár hátsó részén, mint egy középkori arisztokrata por alakú parókája. A mell emeraldöld vagy olajbogyó tollazata van, majd tiszta fehérvé válik a gyomorban. A fehér és a fekete tollak kombinálásával jelölje be a pockmarkedet. Mélykék és fekete tollak találhatók a hátoldalon. Ennek a madárnak a leglátványosabb a valószínűleg a farok.

Fácán fácán

Kína a füles fácán születési helye, mint sok más tollas rokon. Az ország központi és nyugati részén található. Szereti a hegyvidéki terepen, a lejtőkön, a kövesen és a kopaszon telepedni. Ez a fajta közömbös a vízzel, és nem keresi a menedéket a közelben. Könnyű megtalálni a füle fácánját fenyőkben, nyírokban, tölgyben és borókafákban.

A füles fácánnak tollas folyamata van, mint a fül.

A füles fácán tollazata ideálisan sima, fő része a testet szürke, kék vagy barna. Ez jelentősen megvilágosodik a szárnyak csúcsaihoz, néha fehérre is fordul, de az elsődleges tollak szinte mindig feketeek. A fácán szemei ​​köré piros bőrpohár van, és a csőr alatt egy fehér gallér van, amely hátulról tollak gerincekké válik, és úgy néz ki, mint az elf fül. A férfiak lábainál vannak erőltetések, egyes fülű madarakban mindkét lábon kettő van. A fácánok teljes testhossza egy méter, a farok 50 centiméter. A szárnyak hossza nem haladja meg a 30 centimétert. A hím súlya körülbelül 2 kilogramm plusz mínusz 100-200 gramm.

Fácán nagy Argus

Az argus fácán hazája a trópusi maláj szigetek. A tollazat egy kicsit olyan, mint a páva színe. A zöld, nedves erdőkben az Argus növények többnyire növényeket és rovarokat esznek, és kis köveket és homokat is nyelnek.

A fácán tollazata egy páva hasonlít

A gazdaságokban nem jelent problémát az Argus tenyésztésével, tökéletesen hozzászoktak a madárház életkörülményeinek kielégítéséhez és a barátok megszerzéséhez. A nőknek elég tojásuk van, de nem mindig inkubálják.

A fenti okok miatt e faj fácánjainak reprodukciójára a mesterséges inkubációt használják, vagy a megtermékenyített tojásokat a tyúkokba helyezik, amelyekben a tojásrakás szerény volt.

Keltetés után néhány fácán nőstény veszi vissza a csecsemőket. De ha ez nem történik meg, a gazdálkodónak függetlenül kell táplálnia a különböző lárvák, férgek, darált hús, sárgarépa stb.

Ahhoz, hogy egy nőt csalogasson, a férfinak szárnyas rajongójával kell táncolni a gyújtó tánc előtt

Külsőleg a madarak színe egy páva hasonlít. Fejük és nyakuk kék színű. Egyébként, ez a bőrük árnyéka. A fej tollai szintén koronázódnak, de ritkán egy Mohawk a fejtől a test hátsó részéig. Argus hátul barna vagy sárgás, sűrű pontok és csíkok. Ugyanezen árnyalat szárnyának tollazata, de a rajtuk elhelyezkedő foltok kerekek, ragyognak, mint a bronz vagy a réz. A gyomor lehet fekete vagy gesztenye, pöttyökkel vagy retikulákkal. A madár lábai pirosak, nincs védelme - megpördül. A madár teljes hossza néha eléri a 2 métert, ebből a farok 150 centiméterig tart.

A fácánnak elegendő súlya van ahhoz, hogy a húst fogyaszthassa. Ezen kívül a madár táplálkozási szokásai egyedülállóvá tették a hús ízét.

Nepáli fácán

A himalájai fácán hazája, ahogy azt a neve is mutatja, Nepál, valamint Indokina, a Himalája, a Manyama hegyvidéki erdőterületei. A madár egyik jellemzője az egyszerűség. A nepáli fácán tolerálja az alacsony és magas hőmérsékletet és egyéb negatív környezeti hatásokat. Többek között elég könnyű betáplálni. Meglepő módon nem olyan igényes, mint például a Big Argus.

Ez a fajta nagyon kecses.

A nepáli baromfi nőstény tojástermesztését nagyon magasnak tekintik, egy tengelykapcsolóban legfeljebb 15 tojást termel.

A fácánfajták tenyésztése szigorúan tilos más fajtákkal vagy madárfajokkal, mivel nagyon szeretik a harcot, és sérülést okozhatnak más szárnyasok számára. Különösen agresszivitásuk nyilvánul meg a fészkelési időszakban, mivel minden apró dologot bajonettel érzékel.

Az agresszivitás jellegzetes fajta

A fajta alfaja:

  • fehérfarkú fácán,
  • fehér hátsó fácán.

Szarvas fácán

A szarvas fácán második neve Tragopan. A görög nyelvből származik, és fordításban a "pásztorok istene". Nyilvánvalóan a madárfej szokatlan szarvas díszítése arra késztette az embereket, akik először látták a fácánokat, hogy jöjjenek létre egy legendát a szarvasmarha istenéről és a talajra eső termékenységről.

A szarvas fácánban öt alfaj van, amit a képeken láthat.

Természetesen a legvilágosabb és legszarvasabb a szatír alfaj. A Himalája minden madara 3500 méter tengerszint feletti magasságban él. Helyek tragopanov, erdők lehetnek:

A díszes gallér egy szatíra, amellyel fegyverrel megfélemlítheti az ellenséget és elcsábítja a nőstényt.

A szarvas fácánok kapcsolatai monogámosak, a madarak a tavaszi felmelegedés ideje alatt tenyésztik. Nem kell táncolni egy nőt, hanem kiáltással, mint az orosz esküvőknél, váltságdíjat. Ez a fajta fészket a faágakon rendezi, de megfelelő fa hiányában a talajra lehet hajtani. A szarvas nő legmagasabb tojástermelése 6 tojás, mind a vadon élő, mind a fogságban levő tojás.

A fácán tragopán nemcsak tápláló húst, hanem tollakat is hoz az emberekhez, amelyekből a talizmánok általában nagy szerencsét hoznak. Kínában például ezek mágikus fülbevalók vagy medálok.

Páva fácán

A páva fácán nem specifikus madár, hanem egy alfaj csoportja, amely hasonlít a tollak mintájára és a páva farka pompájára. Mindegyikükben 16 toll van, amelyek a repülés során felelősek a hajózásért.

A páva hátát, szárnyait és farka különböző színekkel ellátott kerek mintázatú.

A gazdaságokban a fácánok nemcsak meleg régiókban, hanem északon is élhetnek, mivel gyorsan akklimatizálódnak és hideg ellenállást fejtenek ki. Kiváló barátok más madarakkal.

Wedgetail fácán

A fajta hazája Kína, valamint Nepál középső részétől Afganisztánig terjedő tartományok. Az erdős farok a hegyvidéki erdőket választják az élethez, a maximális magasságuk, amelyre a hegymászás 3500 méterrel a tengerszint felett van. Érezze magát a bokorban. Fogságban elsősorban a mezőgazdasági termelő által szállított füvön táplálkoznak, például:

  • csalán,
  • hajtások télen
  • csalán,
  • kerti zöldek stb.

Az ék fácán teste kicsi, de nagyon finom, ezért nehéz a vadászoknak elkapni.

Ne feledje, hogy nem lehet túlzottan koncentrálni a koncentrált táplálékkal, különben a fácánok elhízottak lesznek és meghalnak.

Román fácán

Ez a fajta zöld és közönséges fácán hibridje, de a szelekció eredményeként nem tenyésztették. A tenyésztés természetesen természetesen történt. Most ez egy jól megalapozott különálló faj, amely nagyon kedvelt a baromfitenyésztők körében. A fajtát nehéznek tartják, így a madarakat nagymértékben tenyésztik, hogy hihetetlenül ízletes húst kapjanak.

A román fácán szocializált madár, szereti a törzsek kampányát és elfogadja az embert

A román fácán felnőtt nőstényének tojástermelése szintén magasnak tekinthető. Egy szezonban 60 tojást termelnek, ami azt jelenti, hogy egy tengelykapcsolóban körülbelül 15 van, annál fiatalabb a madár, annál kevesebb tojást hordoz, de az életkorukkal nő.

Összefoglaljuk

Tehát ebben a cikkben meséltünk a fácánok fő fajtáiról, amelyek népszerűek a hazai és külföldi baromfitenyésztők körében. Ezeknek a fajtáknak a többsége húst és gyönyörű tollakat termeszt, de egyes fajokat dekoratívnak tartanak, és háziállatokként értékesítenek. Húsuk ehető, de súlya olyan kicsi, hogy a karbantartás és a gazdálkodás költsége nem fog fizetni.

Most megtalálható egy megfelelő fácánfajta, és megkezdheti a tenyésztést a gazdaságban. Egy kis munka és türelem, és sikeres lesz.

Nikolay Zhuravlev főszerkesztő

A kiadvány szerzője 17/17/2017

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Pin
Send
Share
Send
Send